SMÅLANDS HUSARER

            Hvetlanda skvadron

                                  

STARTSIDA

AKTUELLT

ARKIV

STYRELSEN

MINNESSTEN

STATYETTEN

MÄSSINGSSEXTETTEN

MEDALJER

TRADITION

VÄRDEGRUND

LÄNKAR

HUBERTUS

SPEC BILDER

UTRUSTNING

FILMER

SPONSORER

GÄSTBOK

BROSCHYR 2013

BROSCHYR 2012

BROSCHYR 2011

Du kan också bli Smålands-husar

Läs HÄR

 

Hvetlanda

skvadron

Pg 487 2974-3

tisdag 10 september 2013 20:03

 

 

 

Hubertusjakt - Hubertusmiddag 23 okt 2004

 

Husaren Hans Wahlström, Aneby husartropp var först att greppa svansen, vilken hans stolt visar upp.

 

Husaren Hans Wahlström, Aneby husartropp tog efter en rafflande slutuppgörelse den åtråvärda svansen när Hvetlanda skvadron, Smålands Husarer arrangerade Hubertusjakt 23 oktober 2004.

 

Platsen var Fifflekull och vädret var, ja just, de blött. Master för Hubertusjakten var chefen för Hvetlanda skvadron Anders Andersson och hans uppfattning var att han hade att göra med mycket professionella och disciplinerade ryttare.

 

Trots vädret hade ett tjugofemtal ryttare mött upp och kunde glädjas åt att vädrets makter i alla fall var positiva – till och med lite sol – under de timmar som jakten pågick.

 

Programmet inleddes med en kort parad samt korum. Det var prosten emeritus Ursula Gidenstam som svarade för en betraktelse med anknytning till tävlingsmomentet. Betraktelsen inramades naturligtvis av psalmerna ”Vår Gud är oss en väldig borg” och ”Fädernas kyrka”.

 

Det blev sedan en ritt över cirka 10 kilometer med hinder av varierande slag, alltifrån specialtillverkade hinder till rena naturhinder. Deltagarna var mycket positiva till den omväxlande banan. Efter cirka fem kilometer var det dags för ett kortare uppehåll med luftgevärsskytte, som genomfördes under gemytliga former under kraftfull ledning av husaren Yngve Sjöholm.

 

Slutuppgörelsen blev en rafflande historia. Snabbast var husaren Peter Stark, också han från Aneby husartropp, men han lyckades inte få med sig svansen. Det blev istället husaren Hans Wahlström som kastade sig av sin häst och lyckades plocka upp rävsvansen.

 

Skvadronens koktross med skvadronskvarter-mästaren Bo Green med assistens av bland andra Gunilla Johansson och Lisbeth Pettersson svarade som vanligt för underhållet. Det ser-verades inte bara kaffe och varm korv utan na-turligtvis också ärtsoppa.

 

På lördagskvällen hade Hvetlanda skvadron inbjudit till Hubertusmiddag på Östanå Värdshus. Ett trettiotal husarer med respektive hade hörsammat inbjudan.

 

Fotogalleri

KortfilmA  Lite sämre kvalitet men snabbt att ladda ner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

 

 

 

 

Husaren Peter Stark  var snabbast till svansen, men...

 

 

 

 

 

han fick inte grepp om den....

 

 

 

 

 

 

ställningen rasade och slutligen...

 

 

 

 

 

 

kom husaren

Hans Wahlström - kastade sig av hästen

 

 

 

 

 

och  knep rävsvansen, vilken han stolt sträcker i luften.