SMÅLANDS HUSARER

            Hvetlanda skvadron

                                  

STARTSIDA

AKTUELLT

ARKIV

STYRELSEN

MINNESSTEN

STATYETTEN

MÄSSINGSSEXTETTEN

MEDALJER

TRADITION

VÄRDEGRUND

LÄNKAR

HUBERTUS

SPEC BILDER

UTRUSTNING

FILMER

SPONSORER

GÄSTBOK

BROSCHYR 2013

BROSCHYR 2012

BROSCHYR 2011

Du kan också bli Smålands-husar

Läs HÄR

 

Hvetlanda

skvadron

Pg 487 2974-3

tisdag 10 september 2013 20:03

 

 

 

Smålands Husarers Hubertusjakt 2011

 

(Fifflekull 2011-10-22)Än en gång blev det en husar från Aneby husartropp som var först till rävsvansen efter ett spännande upplopp när Smålands Husarers hubertusjakt avgjordes på lördagsförmiddagen. Denna gång blev det Marie-Louise Larsson som i hård kamp med anebyhusaren Peter Stark och Hvetlanda skvadrons Mari Bergström grep den åtråvärda svansen. Arrangör var Säby husartropp.

Fyra gånger av fem de senaste åren har Peter Stark, Aneby husartropp varit snabbast till svansen vid Smålands Husarers hubertusjakt. Och vem trodde att det skulle bli annorlunda, när årets jakt genomfördes i Fifflekull utanför Vetlanda på lördagsförmiddagen med ett tjogotal husarer. Stark med samma häst som föregående år och dessutom seger i den prestigefyllda hubertusjakten i Kristianstad föregående år var segertippad även i år.

Efter en knapp timmes ridning i skogarna runt Fifflekull och hoppning över ett antal fasta hinder blev det Marie-Louise Larsson och Mari Bergström som slutligen utmanade Stark. Det blev slutligen Larsson, som på ett rutinerat sätt valde rätt spår för att få ett fast grepp om rävsvansen.