SMÅLANDS HUSARER

            Hvetlanda skvadron

                                  

STARTSIDA

AKTUELLT

ARKIV

STYRELSEN

MINNESSTEN

STATYETTEN

MÄSSINGSSEXTETTEN

MEDALJER

TRADITION

VÄRDEGRUND

LÄNKAR

HUBERTUS

SPEC BILDER

UTRUSTNING

FILMER

SPONSORER

GÄSTBOK

BROSCHYR 2013

BROSCHYR 2012

BROSCHYR 2011

Du kan också bli Smålands-husar

Läs HÄR

 

Hvetlanda

skvadron

Pg 487 2974-3

tisdag 10 september 2013 20:03

 

 

 

Hubertusjakt Rinkaby 29 oktober 2011

 

(Rinkaby 2011-10-29)Segertippad, men i hårdast tänkbara konkurrens lyckades Husaren Peter Stark, Aneby husartropp även i år vinna den prestigefyllda hubertusjakten på Rinkaby skjutfält arrangerad i lördags av Wendes Ridande Batteri. Det är Starks fjärde titel på lika många försök.

Hubertusjakten på Rinkabyfältet har på bara sju år vuxit till den största och mest prestigefyllda i Sverige. I år deltog 162 ekipage, varav knappt hälften ponny.

 

Hela ritten startade med flagghissning vid den så kallade Flaggstångshöjden varefter ryttarna följde mastern över Rörsbäcken ner till Östersjön, där man red i vattnet ca 500 meter. Efter dessa strapatser var det paus med utspisning av korv. Därefter bar det iväg vidare ut på Pansarövningsfältet för att avslutas med en spurtuppgörelse, där det gällde att fånga den på en stolpe uppsatta rävsvansen. Hela jakten var på närmare 2 mil.

 

Dagen avslutades på kvällen med Hubertusmiddag.
Smålands Husarer deltog totalt med femton husarer från Aneby husartropp,Lifskvadron och Hvetlanda skvadron. Från vår skvadron deltog Anne-Louise Palmgren och Anders Andersson.Nära intill Peter Stark i spurtuppgörelsen var bland annat anebbyhusarerna Hans Wahlström, Torbjörn Palmgren och Svante Fridh.

Film på http://www.youtube.com/watch?v=Z9pVFOEU2m8