SMÅLANDS HUSARER

            Hvetlanda skvadron

                                  

STARTSIDA

AKTUELLT

ARKIV

STYRELSEN

MINNESSTEN

STATYETTEN

MÄSSINGSSEXTETTEN

MEDALJER

Karlander Memorial

Plaketter

TRADITION

VÄRDEGRUND

LÄNKAR

HUBERTUS

SPEC BILDER

FILMER

SPONSORER

GÄSTBOK

BROSCHYR 2014

BROSCHYR 2013

BROSCHYR 2012

BROSCHYR 2011

Du kan också bli Smålands-husar

Läs HÄR

 

Hvetlanda

skvadron

Pg 487 2974-3

lördag 28 februari 2015 16:53

 

 

 

 

Skvadronens Mässingssextett

på Göta Ingenjörregemente

2014-11-15

(Eksjö 2014-11-15) Hvetlanda skvadrons Mässingssextett etablerades förra året och har därefter haft ett flertal uppmärksammade spelningar. Detta har också uppmärksammats av chefen för Ing 2, Eksjö, översten Patrik Ahlgren, som i lördags inbjudit till den årliga högtidsmiddagen.

Hedersgäst vid middagen var statssekreteraren i Försvarsdepartementet, tidigare generallöjtnanten vid Försvarsmaktens Högkvarter Jan Salestrand. Bland de prominenta gästerna fanns vidare landshövding Minoo Akhtarzand, chefen för Luftvänsregementet i Halmstad, överste Stefan Jönsson, chefen för Kommendantstaben vid Kungl Slottet överstelöjtnant Richard Beck-Friis Häll, kommunstyrelsens ordförande i Eksjö Annelie Hägg.

-       Det var naturligtvis ett hedersuppdrag för vår Mässingssextett att få framträda vid denna middag. Vi har repeterat under flera veckor för att göra ett professionellt framträdande, säger sextettens kapellmästare Stefan Larsson. Sen gäller det ju att ha perfekt puts när det gäller såväl instrument som uniform.

Kvällens hedersgäst tog sig också tid att bekanta sig med sextetten.

-    Man vet ju inte var nästa större uppdrag kommer att äga rum, men vi måste säga att vi har flyt för närvarande, när det gäller engagemang, avslutar Stefan Larsson.

 

 

 

 

 

 

 

 

Statssekreterare Jan Salestrand

 

Statssekreterare Jan Salestrand